9 دی 88

9 دی 88 سرآغاز فصلی نو در تاریخ معاصر ایران اسلامی

9 دی 88

9 دی 88 سرآغاز فصلی نو در تاریخ معاصر ایران اسلامی

با فاصله انداختن بین سپاه و مردم می‌توان به موفقیت در قبال ایران

اندیشکده "آمریکن اینتر پرایز ":
با فاصله انداختن بین سپاه و مردم می‌توان به موفقیت در قبال ایران امیدوار بود

خبرگزاری فارس:در هم شکست سپاه پاسداران آسان نخواهد بود. اگر آمریکا بتواند از طریق فشار‌های دیپلماتیک و تحریم‌ها میان سپاه پاسداران و مردم فاصله بیاندازد، می‌توان به موفقیت امیدوار بود.

به گزارش خبرنگار دیپلماسی عمومی و جنگ نرم خبرگزاری فارس، مایکل روبین محقق اندیشکده آمریکن اینترپرایز طی مقاله‌ای به بررسی درس‌های تحولات خاورمیانه در برخورد با ایران پرداخته است. 
در این مقاله آمده است: یک روز پس از آنکه حسنی مبارک، از ریاست جمهوری مصر کنار رفت، جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: "به دوستان ایرانی خود توصیه می‌کنم که اجازه دهید مردم راهپیمایی کنند. اجازه دهید مردم سخن بگویند. مردم را آزاد بگذارید. " 
رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید در آخرین کنفرانس خبری خود سخنان بایدن را تکرار کرد: "دولت ایران باید به مردم ایران اجازه دهد از حقوق خود مبنی بر تجمع صلح آمیز و اعلام خواسته‌های خود، بهرمند شوند. " همزمان رئیس جمهور اوباما نیز به رژیم‌های منطقه هشدار داد که "نمی‌توانند از طریق زور و اجبار، بر مسند قدرت باقی بمانند. " 

*آمریکا در مقابل اعتراضات رنگ عوض می کند 

این اظهارات دقیقاً در مقابل موضعی قرار می‌گیرد که در آغاز ناآرامی‌های مصر اتخاذ کرده بودند. در آن زمان بایدن در یک کنفرانس خبری، دیکتاتور بودن مبارک را انکار کرد و گیبز نیز اعلام کرد "ما نمی‌توانیم تعیین کنیم که چه زمان دولت مصر به شکایات و نارضایتی‌های مردم پاسخ خواهد گفت. " 
رویکرد جدید دولت اوباما در قبال ایران نیز دقیقاً در مقابل موضعی قرار می‌گیرد که پیش از این نسبت به تظاهرات کنندگان اتخاذ کرده بود. در سال 2009، ترس از اینکه حمایت بیش از حد از تظاهرات کنندگان سبب آن شود که دسترسی دیپلماتیک آمریکا به دولت ایران از میان رود، اویاما در تشویق جنبش سبز با تأمل و تعلل گام بر می‌داشت. حتی زمانی که تظاهرات کنندگان در تهران شعار می‌دادند "اوباما، تو یا با مایی یا علیه ما "، او کنار ایستاد. 
با این حال، باید گفت که سخنرانی صرف سبب نمی‌شود که آزادی مردم ایران محقق شود. 

*جنگ مخفی ایران و آمریکا 

در سراسر خاورمیانه، ایران و آمریکا در جبهه‌های جناح سوم، همواره درگیر جنگ بوده‌اند تا از این طریق نفوذ خود را گسترش دهند. اندکی پس از آنکه اوباما از دولت ایران خواست که مشت گره کرده خود را باز کند، معاون فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اعلام کرد که نفوذ آمریکا نه تنها در افغانستان و عراق رو به کاهش است، بلکه در لبنان و غزه نیز رو به زوال می‌رود. یک هفته پیش از کناره گیری مبارک، رهبر ایران در خطابه رسمی اعلام کرد که "حوادث مصر و تونس و برخی دیگر از کشور‌ها، معنا و مفهوم خاصی برای مردم ایران دارد. ما همیشه از این امر آگاه بودیم که انقلاب ما سبب بیداری اسلامی خواهد شد. " 
یک هفته بعد، رئیس جمهور محمود احمدی نژاد در تجمع مردم تهران خطاب به مردم مصر گفت: "این حق شماست که آزاد باشید. حاکمیت مردمی نیز از آن شماست. این حق شماست که نوع و شخص حاکم خود را انتخاب کنید. حکومت حق شماست. " 

*هدف ایجاد فاصله بین مردم و سپاه پاسداران 

شفافیت اخلاقی ـ عنصر اصلی سیاست خارجی "نومحافظه کاران " ـ باید به عنصر اصلی رئالیسم جدید آمریکا تبدیل شود. اصلاً مهم نیست که اوباما در مورد دست یافتن به رهبری ایران تا چه حد صادق بوده است، مهم این است که باید درک کند که ایجاد روابط حسنه غیر ممکن است:رهبر ایران معتقد است که دولت وی درگیر جنگی همه جانبه علیه آمریکا است. در مقابل اینچنین پس زمینه‌ای، سکوت هرگز یک امر اخلاقی نیست. دسترسی مستقیم به مردم ایران ـ و تشویق شور و شوق آنها برای دست یافتن به آزادی ـ نه تنها امری اخلاقی است، بلکه امنیت ملی آمریکا را تقویت می‌کند. 
همچنان باید تأکید کنم که سخنرانی صرف، آزادی را برای مردم ایران به ارمغان نمی‌آورد. مصر از طریق استخدام افراد،‌ نیروی ارتش خود را تأمین می‌کند. تظاهرات کنندگان میدان التحریر برای ارتش مصر هلهله می‌کردند، چرا که این سربازان از جنس همان مردم بودند. در هم شکست سپاه پاسداران انقلاب آسان نخواهد بود. اگر آمریکا بتواند از طریق فشار‌های دیپلماتیک و تحریم‌ها میان سپاه پاسداران و مردم فاصله بیاندازد، می‌توان به موفقیت امیدوار بود. 


منبع : فارس

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد