9 دی 88

9 دی 88 سرآغاز فصلی نو در تاریخ معاصر ایران اسلامی

9 دی 88

9 دی 88 سرآغاز فصلی نو در تاریخ معاصر ایران اسلامی

سوریه بخشی از تنش بزرگ میان غرب و ایران است


برگزاری نشست هایی با موضوع سوریه بدون حضور ایران بی اثر است و این در حالی است که اپوزیسیون حکومت بشار اسد نیز هر روز از فضای داخلی سوریه بیشتر دور می شود.

به گزارش کیهان، هایکو ویمن متخصص امور سوریه در مؤسسه علم و سیاست برلین درباره نشست هایی نظیر نشست ژنو معتقد است: ایران در نشست ژنو غایب بود. ممکن است برخی بگویند موضوع به آنها ربطی نداشت اما متقابلا برخی دیگر می گویند پس روسیه در این نشست چه می کرد. ایران بازیگر مهم منطقه ای است و منافعی در سوریه دارد. در نتیجه من فکر می کنم آنچه در نشست ژنو رخ داد، ربطی به وضعیت داخل سوریه ندارد. چرا که تنها چیزی که رخ می دهد، تکرار همان طرح ها و برنامه ها و بیانیه هاست، بدون این که کسی یک راهکار عملی برای اجرای این طرح ها داشته باشد.

وی در گفت وگو با یکی از رسانه های ضد انقلاب تصریح کرد: اگر شما فعالیت اپوزیسیون سوریه را دنبال کنید، تحرکاتشان و مطالبی که می نویسند و در فضای مجازی منتشر می کنند، به این نتیجه خواهید رسید که شورای ملی سوریه و کلاً سوری های در تبعید، هر روز بیشتر از فضای داخلی سوریه دور می شوند و تا حدی بی ربط عمل می کنند. همه این تلاش ها برای تشکیل ائتلاف یا انتخاب رئیس بعدی شورای ملی سوریه، تقریبا هیچ ارتباطی با آنچه که در سوریه می گذرد ندارد. آنچه در سوریه رخ می دهد برمبنای سرعت گرفتن حرکت های نظامی است و به نظر من آنچه در استانبول یا قاهره رخ می دهد آنچنان برای مردم در داخل سوریه اهمیت ندارد.

تحلیلگر موسسه علم و سیاست برلین همچنین با تاکید بر نقش ویژه ایران اظهار داشت: یکی از مسائلی که وجود دارد این است که سوریه بخشی از یک تنش بزرگتر میان ایران و قدرت های غربی است. و در کنار ایران دو قدرت بزرگ چین و روسیه را هم می بینید. از سوی دیگر آمریکا و اروپایی ها را می بینیم که نگران وضعیت ایران هستند و همچنین به امنیت اسرائیل فکر می کنند و در نتیجه رقابتی را بین چندین قدرت جهانی شاهدیم که درباره نظم جهانی با هم رقابت می کنند. اما رقابت های دیگری هم وجود دارد. مثلا بین ایران و عربستان سعودی، که آن را با موضوعات اقلیت ها و مذاهب در ارتباط می دانند اما در اصل رقابتی استراتژیک است. در نتیجه در میان همه این تنش ها و رقابت ها، ما در سوریه شاهد یک جنگ نیابتی هستیم که ممکن است برای مدت زیادی هم ادامه پیدا کند.

یادآور می شود روز گذشته کوفی عنان فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با اعلام شکست نشست های اخیر درباره بحران این کشور اعلام کرد ایران حتما باید به نشست های آتی ملحق شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد